2011. november 19., szombat

Megérkeztek az új mastery-k

A season 2 kezdetével egy időben a Riot csapata egy új, átdolgozott rendszert adott nekünk. A vélemények megoszlanak, van akiknek határozottan tetszik egyesek viszont visszasírnak 1-2 masteryt (pl a Jax játékosok a dodge masteryt és a nimbleness-t).Az új summoner spellekkel együt minden ágba bekerült egy-egy mastery ami 4-5 darabot egyszerre buffol közölük. Nos nézzük sorban az ágakat.

Offense
A legszembetűnőbb változás ezen az ágon, az AP masteryk megjelenése amikkel már kasztereknek is életképes ez az ág. Így könnyen összehozhatunk egy kényelmes 21 pontot akár AP carryvel akár valmi AD hőssel játszunk. A tier 2es masteryk között ottmaradt az AS és a CDR mastery, ami viszont újdonság az az hogy mostmár a tier 3-as armor penetration is egy %-os összeg (10% egész pontosan) valamint a arcane knowledge mostmár nem 15 hanem csak 10% mpent ad. A havoc tier 3-as 3 pontos mastery lett, és max 1,5% + sebzést érhetünk el vele, ellenben helyette megkapjuk a felemás executionert. Szintén újdonság a T4-es 3pontos 3%-os lifesteal talent, valamint T4-T5 AP/szint és +5% AP masteryk. Van még egy érdekes mastery, ami pedig a demolitionist talent ami +10 sebzést biztosít tornyokkal szemben. Ez is azért kerülhetett be, mert a Riot azt szorgalmazza hogy rövidebb meccseket játszanak az emberek.

Defense
Háhh! Az új masteryk között a kedvencem. Az első tierben nem történt lényegi változás lentebb viszont annál inkább. Egy HP/lvl valamint egy flat HP mastery került be (30 HP 1 pontért, több mint egy HP-s quint). A +dodge valamint a nimbleness mastery kikerült a fából (a Riot a dodge-t teljes egészében el akarja távolítani a játékból, azt hogy mondjuk a Jax játékosokat hogy kárpótolják még nem tudni). Ide is bekerült egy toronypusztító cucc, ami a közeli torony armorját csökkenti 10-el és nyilván nem lehet egyszerre több aktív. Bekerült egy movement speed mastery is, ami 70% HP fölött 1/2/3 % mozgási sebességet ad (végre ireliával is lehet sprintelgetni MS quintek nélkül). Van még egy érdekes T5-ös defense mastery, ami minden kill és assist után 8/16/24 bónusz aranyat ad nekünk. Végül megérkeztünk a juggernauthoz is, ami +5% HP-t valamint 10% CC csökkentést ad.


Utility
Nos, én csalódtam ebben az ágban egy kicsit. Nem érzem olyan életképesnek mint a másik két fát, leginkább csak support karaktereknek ajánlanám valamint olyan kasztereknek akiknek fontosabb a CDR mint az AP. Ezt az olyan masteryk miatt mondom, mint pl a wardok látótávolságának növelése 5%-al, +arany/10sec valamint a +20/40 arany kezdésnél. A buffok idejét növelő mastery 1 pontos lett és 20%-al tartanak tőle tovább.  Bekerült egy olyan is, ami killekért vagy assistokért +40 XP-t ad amit megintcsak maximum supportnak tennék ki valamint a +XP mastery is lejjebb került így már nem éri meg minden junglernek kihozni(bár a Riot megnövelte az erdőben található szörnyek XPjét ennek kompenzálására)

Nos ennyit gondoltam elmondani az új fákról, nekem személy szerint tetszenek, bekerült egy pár nagyon hasznos mastery amire már régen vártam

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése